b8 vitamine

Vitamine B8 - Biotine

28 november 2022

Vitamine B8


Is een essentiële voedingsstof die kan bijdragen aan gezond haar, huid en nagels. Het speelt ook een rol bij de energieproductie, de stofwisseling en het zenuwstelsel. 


Behoefte


Wanneer je vitamine B8 moet innemen hangt af van je individuele behoeften; sommige mensen kunnen meer nodig hebben dan anderen, zoals mensen met bepaalde medische aandoeningen of zwangere vrouwen. In het algemeen moeten volwassenen streven naar 30 microgram per dag, terwijl zwangere vrouwen 35 microgram per dag moeten innemen.


B8 bij afvallen


Het is belangrijk op te merken dat er niet genoeg wetenschappelijk bewijs is voor het nemen van Vitamine B8 voor gewichtsverlies of andere gezondheidsvoordelen buiten de hierboven genoemde.


De bovengrens van vitamine B8 

De door het Institute of Medicine vastgestelde bovengrens is 2000 microgram per dag, die niet overschreden mag worden.

Te grote hoeveelheden Vitamine B8 kunnen een aantal bijwerkingen veroorzaken, waaronder misselijkheid, braken en diarree. Het is het beste om met je diëtist te overleggen voordat je een supplement neemt, om de beste dosering voor jou te bepalen en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren.


Bronnen van vitamine B8


Vitamine B8 is een belangrijke wateroplosbare vitamine die in veel voedingsmiddelen voorkomt, zoals eierdooiers, noten, granen en pindakaas. 


Conclusie


Het speelt een essentiële rol bij de energiestofwisseling en helpt bij de ondersteuning van gezonde nagels, huid en haar. Te veel innemen kan nadelige effecten hebben, dus het's belangrijk om met je

diëtist te overleggen voordat je Vitamine B8 supplementen neemt. De aanbevolen hoeveelheid voor volwassenen is 30 mcg per dag, hoewel sommige mensen meer nodig kunnen hebben, afhankelijk van hun gezondheidstoestand en mate van tekort. Bijwerkingen kunnen optreden als er te veel vitamine B8 wordt ingenomen, dus het is belangrijk een

diëtist te raadplegen over de beste dosering voor jou als individu.


Bronnenlijst

  • "Wanneer vitamine B8 in te nemen." Livestrong, 24 mrt. 2017, www.livestrong.com/article/495493-when-to-take-vitamin-b8/
Reactie plaatsen