vitamine b7

Vitamine B7 - Biotine

28 november 2022

Vitamine B7 - Biotine

Is een belangrijk micronutriënt dat het lichaam helpt bij de afbraak van koolhydraten, vetten en eiwitten. Het speelt ook een rol bij het behoud van een gezonde huid, haar en nagels. 


Behoefte


De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor volwassenen is 30 mcg per dag. Hoewel de meeste mensen voldoende vitamine B7 binnenkrijgen via hun voeding, kunnen mensen met bepaalde medische aandoeningen baat hebben bij het nemen van supplementen om er zeker van te zijn dat ze voldoende van deze voedingsstof binnenkrijgen.


De bovengrens van vitamine B7


Het is het beste om vitamine B7 supplementen met voedsel in te nemen om mogelijke bijwerkingen zoals misselijkheid te verminderen. Sommige mensen hebben gemeld dat ze diarree hebben als ze te veel van deze vitamine nemen, dus het is belangrijk om binnen de aanbevolen doseringsrichtlijnen te blijven en te voorkomen dat de bovengrens wordt overschreden.

De bovengrens van vitamine B7 mag niet hoger zijn dan 200 mcg per dag; overschrijding van deze grens kan leiden tot ernstige bijwerkingen.


Wat doet vitamine B7


Vitamine B7 speelt ook een belangrijke rol in veel stofwisselingsprocessen. Het is essentieel voor een normale celgroei en helpt bij het metaboliseren van vetzuren en aminozuren. Deze vitamine is ook betrokken bij de productie van glucose uit niet-koolhydraatbronnen zoals eiwitten en vetten. Daarnaast kan het (zoals ik hier boven ook aangaf) helpen bij het behoud van een gezonde huid, haar en nagels.


B7 bij afvallen


Sommige mensen hebben beweerd dat het innemen van supplementen kan helpen bij gewichtsverlies. Er is momenteel echter niet genoeg bewijs om deze bewering te staven. Daarom kun je beter niet vertrouwen op vitamine B7 alleen als methode om af te vallen; richt je in plaats daarvan op een gebalanceerde voeding en regelmatige beweging. (mocht je hier hulp bij willen dan weet jij ons te vinden: goedlichaam coaching).


Conclusie 

vitamine B7 is een essentiële voedingsstof die een cruciale rol speelt in verschillende stofwisselingsprocessen. Het komt in veel voedselbronnen voor, en tekorten zijn zeldzaam. Supplementen kunnen nuttig zijn voor mensen met onderliggende aandoeningen of met een risico op een biotinetekort. 


Bronnenlijst

  • https://www.verywellfit.com/vitamin-b7-biotin-uses-and-side-effects-2911191
Reactie plaatsen