Deze met fruit gevulde, zuivel vrije vegan bananen pannenkoeken zorgen ervoor dat je elke dag uitkijkt naar jouw ontbijt!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 (portiegrootte: 1)
Ingrediënten:
- ½ kopje gepureerde rijpe banaan
- ¼ kopjes bloem
- 2 eetlepels suiker
- ¾ kopje soya melk
- 1 theelepel vanille smaakstof
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- ¼ theelepel zout
- 1 eetlepel kokosolie (+ meer om te frituren)
Bereidingswijze:
Stap 1:
Gebruik een zeef boven een mengkom om de bloem, bakpoeder, kaneel en zout samen te zeven.
Stap 2:
Voeg de suiker toe. Goed mengen.
Stap 3:
Meng in een aparte bak de gepureerde bananen en een eetlepel kokosolie. Voeg de soya melk en vanille smaakstof toe.
Stap 4:
Nu voeg jij geleidelijk het gezeefde bloemmengsel toe aan de kom met gepureerde banaan en de andere natte ingrediënten. Meng goed tot er een dik beslag ontstaat zonder zichtbare klontjes van de bloem.
Stap 5:
Vet de pan in met wat kokosolie of anti aanbak spray en verwarm hem 1 minuut boven het vuur. Voeg ¼ kopje pannenkoekenbeslag toe. Let op belletjes aan de bovenkant van de vegan bananen pannenkoeken; dit is een indicatie dat het tijd is om de pannenkoeken om te draaien.
Blijf draaien en druk op de pannenkoeken om ervoor te zorgen dat beide kanten een goudbruin kleur krijgen.
Stap 6:
De vegan bananen pannenkoeken zijn klaar om geserveerd te worden met wat vers fruit, of zelfs een vleugje calorie vrije stroop!
Voedingswaarde | |
Calorieën | 124 |
Vet | 2,3 gram |
Eiwitten | 2,9 gram |
Koolhydraten | 22,9 gram |
Vezels | 1,1 gram |
Wat vind jij van ons luchtige vegan bananen pannenkoeken recept? Laat hieronder een bericht achter ik ben erg benieuwd naar jouw mening!
Heb jij ons proteïne brownies receptuur zonder bloem al uitgeprobeerd? Je vind hem hier en ik weet zeker dat jij hem heerlijk gaat vinden.