Deze heerlijke chocoladetaart bevat weinig koolhydraten maar smaakt precies hetzelfde als een normale cake.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 14 minuten
Portie: 8
Ingrediënten:
- Fijn amandelmeel (1 1/2 kopjes)
- Cacaopoeder (1/4 kop + 2 eetlepels)
- Bakpoeder (2 1/4 theelepels)
- Zout (1/2 theelepel)
- Melk naar keuze (1/3 kopje)
- Eieren (3, groot)
- Honing (1/3 kopje)
- Puur vanille-extract (1 1/2 theelepel)
Bereidingswijze:
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier om plakken te voorkomen.
Stap 2:
Meng het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Klop vervolgens de melk, eieren, honing en puur vanille-extract samen. Voeg de 2 mengsels samen en roer tot een gladde massa.
Stap 3:
Giet in de voorbereide springvorm het beslag. Bak deze 14 minuten. Laat goed afkoelen voordat jij het serveert. Glazuur is mogelijk.
Voedingswaarde | |
Calorieën | 130 |
Vet | 9 g |
Eiwitten | 6.9 g |
Koolhydraten | 6 g |
Vezels | 3.3 g |