3 voedingstips om gemakkelijker af te vallen!
Tim
04 september 2021 

3 voedingstips om gemakkelijker af te vallen!

Vervang suiker door zoetstof! Gebruik in plaats van suiker of honing een zoetje in jouw koffie of thee. Veel mensen drinken meerdere keren per dag een kop koffie of thee. Door de suiker in deze koppen te vervangen door zoetstof scheelt dit al snel behoorlijk in jouw dagelijkse energie-inname en helpt gemakkelijker af te vallen!


Frisdrank fan? Kies dan voor light of zero. Frisdranken en (fruit)sappen zijn eigenlijk niets meer dan lege calorieën: dit wil zeggen dat jouw lichaam hier energie mee binnenkrijgt, zonder nuttige voedingsstoffen. Deze vloeibare calorieën dragen niet bij aan het verkrijgen van een verzadigd gevoel.
Drink meer water. Dorst wordt vaak verward met een hongergevoel. Krijg je trek? Drink dan bijvoorbeeld eerst een glas water, een kop thee of naar voorkeur een glas light frisdrank. Daarnaast kan het ook goed helpen om een glas water te drinken voordat je gaat eten, zo voorkom je dat je onbewust te veel eet.


Ga voor volume-voeding! Heb je trek en duurt het nog even tot de volgende maaltijd? Of vind je het gewoon lekker om over de dag heen tussendoor te kunnen snacken? Kies dan voor voedingsmiddelen waar zeer weinig calorieën in zitten: ook wel volume-voeding genoemd. Groente is een goed voorbeeld van volume-voedsel en kan bovendien gemakkelijk tussendoor. Ook sommige fruitsoorten zijn hier prima geschikt voor


Ken je iemand die hulp wilt bij het gemakkelijker af te vallen!? Dan kan je deze tips met hen delen om hen zo op weg te helpen!


Wil je leren om langdurig gewicht te verliezen? 950 mensen gingen je al voor!
Begin met de tips in ons gratis e-book te downloaden, deze vind je hier.
Reactie plaatsen