Trage stofwisseling of is er meer aan de hand?
Tim
28 augustus 2022 

Trage stofwisseling of is er meer aan de hand?

Je ziet het wel vaker

Mensen om je heen die ouder worden, jij zelf wordt ouder en op een gegeven moment bij een bepaalde leeftijd, dit kan 30 zijn, 28, 27 dan kan er een moment komen waarop je aan gaat komen. Heeft dit alleen met ouder worden te maken of spelen er meer factoren?

Leeftijd 

De leeftijd speelt inderdaad een grote rol hierin, maar niet zozeer dat het allemaal op lichamelijk gebied achteruitgaat. Het zit zo: Eerst ben je kind, je rent, je springt en je vliegt. Als je dan weer iets ouder wordt, ga je lekker op de fiets nog naar school en ben je nog steeds veel in beweging.

Maar dan… Maar dan kom je op een leeftijd, je mag op een scooter, je haalt je rijbewijs en pakt de auto.
Dit hakt zo in je beweegpatroon, maar jouw voeding pas je hier niet op aan.

Tegenwoordig

Ook zijn er tegenwoordig veel bedrijven zoals thuisbezorg, je bent op een leeftijd aangekomen dat je ook geld verdient en dit dus uit kan geven aan verschelende soorten eettentjes. Het is niet meer wat je moeder geeft, wat je dan kan eten. Deze 2 aspecten, zowel je beweegpatroon die veranderd als jouw voedingspatroon zorgen ervoor dat er een mogelijkheid ontstaat waarom je aankomt. Een stofwisseling die vertraagd is niet altijd de boosdoener.

Onderaan de streep eet je dus veel te veel calorieën en die worden simpelweg niet meer verbrand.
En dat hakt er op een gegeven moment in.

Snel en gemakkelijk zelf afvallen? Klik hier voor ons gratis E-book: Succesvol afvallen!

Tim Bijlaard - GoedLichaam.nl

Reactie plaatsen