fbpx

Het voedsel van morgen!

Het voedsel van morgen!

Twee weken geleden naar een tentoonstelling geweest genaamd: Het voedsel van morgen. Wat ligt er in 2050 op je bord? Waar komt dit voedsel vandaan? En hoe wordt het gemaakt? Plof insecten, een hamburger van kweekvlees of eten in poedervorm op basis van je DNA profiel. Het klinkt misschien nog ver weg, maar met een groeiende wereldbevolking moeten we goed nadenken hoe we in de toekomst ons voedsel verbouwen.

Aan de hand van de scenario’s plantaardig, dierlijk en functioneel voedsel kregen wij een kijkje in de toekomst van insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbeleving.

Na het bezoek aan de tentoonstelling hebben wij mee gedaan aan verschillende workshops zoals De insecten smaaktest waarbij wij krekels en andere insecten gingen proeven daarna deden wij een “Test je neus” workshop waarbij wij 25 verschillende geuren moesten raden aan de hand van blanco flesjes met nummers er op, dit was erg leuk en wij hadden ze alle 25 goed geraden. Al met al een leuke ervaring om bij te wonen.

Ben jij de volgende die wij gaan coachen? Klik hier voor meer informatie!

Jouw Reactie…

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.